Julkaistu 20.09.2022

Energiankäytön vastuullisuus Saimaa Stadiumilla

Saimaa Stadiumilla kannetaan vastuuta energian riittävyydestä sekä sen ekologisuudesta. Suomen olosuhteissa energian tuotto ja sen käyttö aiheuttavatkin valtaosan maan hiilidioksidipäästöistä. Suuri osa energiasta kuluu kiinteistöjen lämmitykseen sekä teknisten ja energiaintensiivisten toimintojen ylläpitämiseen.

Optimoidulla energiankäytön hallinnalla vähennämme kulutusta sähkön, lämmön, kylmän sekä veden osalta. Näin pienennetään myös ympäristövaikutuksia ja energiasta aiheutuvia kustannuksia. Energiaa säästäessämme ideana on, että jokainen järkevästi säästetty kilowattitunti on tärkeä.

Säästöä ei kuitenkaan tehdä hyvän sisäilman kustannuksella. Kiinnitämme erityistä huomiota siihen, että palvelut ja olosuhteet tuotetaan siten, että energiaa kuluu mahdollisimman vähän, ihanteellisten olosuhteiden kuitenkaan kärsimättä.

Saimaa Stadiumin läheinen sijainti moneen kaupunkiin nähden ja tiivis palvelualue mahdollistavat energian ja kustannusten säästämisen myös matkustamisen osalta. Lisäksi kiinteistöön sijoitetut aurinkopaneelit tuottavat ympäristöystävällistä kotimaista energiaa moniin eri käyttötarpeisiin. Kaikilla mittareilla mitaten Saimaa Stadiumi toimiikin tällä hetkellä erittäin energiatehokkaasti. Tarkoituksenmukaisella ja säästäväisellä energiankäytöllä pyrimme osaltamme toimimaan vastuullisesti. Näin säästämme energiaa ja hillitsemme samalla ilmastonmuutosta.


Lisätietoja:
 

Kari Huttunen

Kiinteistöpäällikkö

puh. 020 7699 092

kari.huttunen@saimaastadiumi.fi