Julkaistu 26.01.2022

Suuri Vappuspektaakkeli tanssittaa 30.4.2022

Mikkelin kaupunginorkesteri ja Saimaa Stadiumi järjestävät vappuaattona 30.4.2022 vappuspektaakkelin. Kyseessä on uusi ja ainutlaatuinen tapahtuma, joka vie koko Mikkelin tanssin pyörteisiin. Vappuspektaakkelissa Saimaa Stadiumin lavalle nousevat Mikkelin kaupunginorkesterin vieraina maamme tunnetuin tanssittaja Kaartin Combo solistinaan valovoimainen Maria Lund.

– Vappuspektaakkeli on osa Mikkelin kulttuurin unelmavuotta. Saimaa Stadiumin ja Mikkelin kaupunginorkesterin tavoitteena on luoda uusi hyvän mielen tapahtuma, joka kokoaa tuhatpäisen yleisön tanssimaan ja juhlimaan vappua, kertoo Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Antti Kalliomaa.

–  Tämä on hieno yhteistyö monellakin eri tasolla. Saamme luotua Mikkeliin huikean hienon tapahtuman, josta toivomme muodostuvan perinteen tuleville vuosille, hehkuttaa Mikkelin kaupunginorkesterin intendentti Jaakko Antila.

Ensikertaa järjestettävän tapahtuman tarkoituksena on aloittaa Mikkelissä uusi tanssittavien vappukonserttien perinne. Kyseessä on matalan osallistumiskynnyksen ikärajaton tapahtuma.  Konsertin pääsyliput hinnoitellaan niin edullisiksi, että kenellä tahansa on mahdollisuus päästä nauttimaan musiikista ja tanssimaan maan parhaiden muusikoiden tahdittamana. Edullisten peruslippujen lisäksi tarjolla on myös erilaisia vapputeemaisia show & dinner -paketteja.

Esiintyjät

Ensimmäisessä Vappuspektaakkelissa esiintyy yksi suuri viihdeorkesteri, jonka muodostavat Mikkelin kaupunginorkesteri ja Kaartin Combo. Kyseessä on siis yhteiskonsertti, jossa kaikki musiikki sovitetaan tälle nimenomaiselle kokoonpanolle. Tämän ainutlaatuisen kokoonpanon tähtisolistina toimii Maria Lund.

Kaartin Combo

Kaartin Combo on tiukalla kompilla ja viidellä puhaltimella kruunattu, säihkyvä bilebändi. Combo on tanssittanut juhlaväkeä lukuisissa Puolustusvoimien ja yritysten tilaisuuksissa ja koko kansan tietoisuuteen se on tullut Linnan juhlat huipentavana orkesterina miljoonien tv-katsojien edessä.

Maria Lund

Maria Lund on monelle hyvin tunnettu laulaja sekä musikaalitähti.  Maria hallitsee musiikin eri tyylilajit ja on esiintynyt uransa aikana monien musikaalien päärooleissa. Esim. Tampere-talon The Sound of Music sekä Liz-musikaali ja West Side Story Tampereen teatterissa. Viimeisin musikaali on Helsingin Kaupunginteatterin Päivä murmelina. Maria Lund on laulanut uransa varrella muun muassa jazzia, iskelmiä ja joulumusiikkia. Hänelle myönnettiin Kullervo Linna -palkinto vuonna 2010. Hän on julkaissut neljä albumia, joista kaksi viimeisintä olivat soolotuotantoa. Hän vei myös voiton vuonna 2008 Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa.

Mikkelin kaupunginorkesteri

Mikkeliläisen orkesteritoiminnan juuret juontavat vuoteen 1903, jolloin Mikkelin Musiikinystäväin yhdistys perusti orkesterin tuolloin vain muutaman tuhannen asukkaan kaupunkiin. Tästä aikanaan maan vanhimmasta amatööriorkesterista ja kaiken kaikkiaan Suomen kolmanneksi vanhimmasta orkesterista muodostettiin myöhemmin yhdistyspohjainen ammattiorkesteri. Keväästä 2020 lähtien on orkesterin pääkapellimestariksi nimitetty Erkki Lasonpalo.

Soittajisto on keskittynyt nimenomaan jousiorkesterille sävellettyyn musiikkiin ja on tullut tunnetuksi yhteistyöstään lukuisten suomalaisten ja kansainvälisten säveltäjien kanssa.  Vuonna 2013 orkesteri esiintyi maineikkaalla The Great Mountains Music Festivalilla Etelä-Koreassa, ja sai Latin Grammy Award -palkintoehdokkuuden kapellimestari José Serebrierin johtamalla Adagio-levyllä. Konserttiensa suorat internet-lähetykset orkesteri aloitti yhteistyössä E-concerthouse-portaalin ja Mikkelin ammattikorkeakoulun kanssa vuonna 2014. Maaliskuussa 2015 orkesteri teki Sibeliuksen juhlavuoteen liittyen konserttikiertueen Etelä-Koreaan ja Kiinaan.

Suuri Vappuspektaakkeli pähkinänkuoressa:

Mitä:

Tanssittava vappukonsertti. Esiintyjinä Mikkelin kaupunginorkesteri yhdessä Kaartin Combon kanssa. Illan tähtisolistina Maria Lund. Tarjolla myös show & dinner -illalliskattaus.

Missä:
Saimaa Stadiumi

Milloin:

Vappuaattona 30.4.2022 klo 18.00.