Kehonkoostumusmittaus

Tanita -kehonkoostumusmittaus on nopea mittaus, joka tarjoaa paljon tietoa kehon koostumuksesta. Mittauksesta saat motivoivaa tietoa kehostasi ja hyvinvoinnistasi.

Valmistautumisohjeet:

  • Ei alkoholia 48 tuntia ennen mittausta.  
  • Vältä kovatehoista liikuntaa 24 h ennen mittausta.  
  • Ei ruokailua, juomista tai tupakointia 3 h ennen mittausta. Vettä voi juoda.  

Terveyden kannalta keskeisimmät tulokset kehonkoostumusmittauksessa:

  • Rasva (%) ja rasvan massa (kg) ilmaisevat kuinka suuri osa kehonkokonaispainosta on rasvaa. 
  • Rasvaton massa (kg) koostuu kehon rasvattomista komponenteista, joita ovat esimerkiksi lihakset, vesi, sisäelimet ja luut.
  • Lihasmassa (kg), eli lihasten kokonaismäärä kehossa, sisältää luustolihakset, sileät lihakset, kuten sydän- ja ruuansulatuslihakset, sekä näihin lihaksiin sisältyvän veden.
  • BMI eli painoindeksi on standardoitu painon ja pituuden suhde, jota käytetään yleisenä terveysindikaattorina. Painoindeksi toimii hyvin yleisenä indikaattorina väestötutkimuksissa, mutta yksilöllisessä analyysissä sitä voidaan käyttää lähinnä suuntaa-antavana mittarina, sillä se ei ota huomioon kehonkoostumusta tai muita yksilöllisiä seikkoja.
  • BMR eli perusaineenvaihdunta (kcal) tarkoittaa sitä energiamäärää, jonka elimistö kuluttaa 24 tunnissa täydessä lepotilassa. Henkilö, jolla on korkea perusaineenvaihdunta, kuluttaa enemmän energiaa levossa kuin henkilö, jolla on hidas perusaineenvaihdunta. Lihasmassaa lisäämällä voi nostaa perusaineenvaihdunnan tasoa.
  • Metabolic age eli kehon metabolinen ikä perustuu henkilön perusaineenvaihduntaan, jota verrataan muiden ikäryhmien vastaaviin tasoihin. Jos kehon metabolinen ikä on pienempi kuin henkilön oikea ikä, hänen perusaineenvaihduntansa on keskimääräistä korkeampi. Jos kehon metabolinen ikä on suurempi kuin henkilön oikea ikä, hänen perusaineenvaihduntansa on keskimääräistä hitaampi.
  • Viskeraalisen rasvan arvo kuvastaa sisäelinrasvan määrää. Viskeraalinen rasva sijoittuu kehossa vatsan alueelle, jossa se ympäröi ja suojaa tärkeitä elimiä. Liian suuri määrä viskeraalista rasvaa on kuitenkin terveyden kannalta varsin haitallista. Sillä on todettu olevan vahva yhteys lihavuuteen liittyvien rasva- ja sokeriaineenvaihdunnan häiriöiden syntyyn. Se on myös yksi valtimokovettumataudin riskitekijöistä. Elintapamuutoksilla, kuten ruokavaliomuutoksilla ja lisäämällä liikuntaa, voidaan vaikuttaa viskeraalisen rasvan määrään kehossa.

Hinta

29 €

Kuinka voimme palvella?

Kerro meille toiveesi! Soita, laita sähköpostia tai jätä tarjouspyyntö.