Tapahtuman järjestäjille

Saimaa Stadiumilla voit järjestää tapahtumia urheilusta kulttuuriin ja messuista kansainvälisiin konferensseihin

Saimaa Stadiumin tilat on luotu tunnelmaltaan ja kooltaan mitä erilaisimpien tapahtumien näyttämöksi. Stadiumilla on noin 1500 katsomopaikkaa. Kokonaisuudessaan sen uutuuttaan hohtaviin tiloihin mahtuu jopa 5000 henkilöä.

Saimaa Stadiumi on osa Mikkelin Kalevankankaan vetovoimaista urheilun ja tapahtumajärjestämisen kokonaisuutta, johon kuuluvat myös Liiga-halli Ikioma Areena ja maineikas Mikkelin Ravirata. Kulku kaikkiin näihin kohteisiin on mahdollista Stadiumin pääsisäänkäynnin kautta.

Tekniikka

Saimaa Stadiumin tilat tarjoavat monia erilaisia käyttömahdollisuuksia. Urheilu- ja liikuntatapahtumien lisäksi tilat voidaan muuntaa konfrenssi-, kokous- tai messukäyttöön ja lavarakenteilla tiloihin saadaan katsomopaikat tuhansille katsojille. Kiinteitä katsomopaikkoja on noin 750 kappaletta sekä siirrettäviä teleskooppikatsomopaikkoja 750 kappaletta.

Kattoripustukset 

Stadiumin kattorakenteissa on huomioitu riittävät pistekuormat erilaisiin tarpeisiin. Isolle esiintymislavalle on suunniteltu kaksi vaihtoehtoista paikkaa. Lavojen yläpuolelle on sijoitettu valmiiksi useita ketjunostimia, joilla esimerkiksi trussirakenteet voidaan nostaa helposti ylös. Halliosan vapaakorkeus on 12,5 metriä. 

Sähköt ja valaistus

Stadiumilla on huomioitu sähkön riittävyys. Tapahtumien tarvitsemat sähkösyötöt sijaitsevat lähellä esiintymislavoja ja niitä on riittävästi. Sähkö -ja tietoliikenne kaapelointi on toteutettu nykyaikaisilla vaatimuksilla. Näin ollen kiinteistön infra riittää varsin mittavien tapahtumien tarpeisiin. Valaistus on toteutettu nykyaikaisella led-tekniikalla. Halliosan valo teho voidaan nostaa maksimissaan 1500 luksiin.

Rakentaminen

Saimaa Stadiumi tarjoaa omien kumppaniensa kautta tapahtumarakentamispalveluja. Stadiumilla on valmiina koko permantoalueen suojaukseen riittävät suojalevyt sekä matot. Lisäksi tapahtumanjärjestäjällä on mahdollisuus hyödyntää Eurotrussin 12 metriä x 10 metrin esiintymislavaa sekä 36mvideoscreeniä.

Rakennuksen kummassakin päässä on nosto-ovet, joiden kautta tapahtumakalusto on helppo tuoda sisään. 

Äänentoisto

Saimaa Stadiumin akustiikasta ovat vastanneet Suomen johtavat suunnittelijat. Tällä saavutamme etua tapahtuman järjestämisessä. Stadiumin oma äänentoisto mahdollistaa pelien, turnausten, messujen ja muiden vastaavien tapahtumien äänentoiston. Langattomat mikrofonit toimivat koko permantoalueella. Konsertien äänentoistoa varten on valmiina omat ripustuslinjat.

Tapahtumayhteistyökumppanit

Tapahtumien sujuvaa ja laadukasta järjestämistä varten olemme valinneet Sinua varten useita luotettavia kumppaneita.

Bistro Sisua pyörittävä Osuuskauppa Suur-Savo (http://suursavo.fi/) hoitaa pienten tilaisuuksien lisäksi tarvittaessa tuhansien ihmisten tilaisuudet. 

Etelä-Savon Turvallisuuspalveluiden (http://www.estpalvelut.fi) kautta järjestyvät naulakko- ja järjestysmiespalvelut sekä turvallisuussuunnittelu.

Lumio Events (www.lumio.fi) on mikkeliläinen täyden palvelun tapahtumatuotantoyhtiö. Monipuolinen osaaminen ja vuosikymmenten kokemus erilaisten tapahtumien järjestämisestä yhdistettynä laajaan yhteistyö- ja alihankkijaverkostoon kattavat koko tapahtumakirjon. Luovien ja rohkeiden tapahtumatuottajien taustalla on tehokas tuotantokoneisto, joka varmistaa laadukkaan ja kustannustehokkaan tapahtumatuotannon aina pienistä päivätapahtumista suuriin kiertueisiin ja festivaaleihin saakka. Palveluihin kuuluvat: tapahtumatuotanto (kokonaisvaltainen tuotanto), lava & mekaniikka (esim. ripustukset, lavat ja trussirakenteet), äänitekniikka, valotekniikka, videotekniikka (led-screen ja projisio), ilotulitukset ja pyrotekniikka, logistiikka, messurakenteet, tukipalvelut ja -tekniikka.

Etsimme joukkoomme jatkuvasti uusia tapahtumayhteistyökumppaneita. Ota rohkeasti yhteyttä!